Je vraagt je wel eens af waar je mee bezig bent.

Je stelt je vragen als: is dit het werk wat ik echt wil? Haal ik nog voldoening uit mijn werk? Wat vind ik echt belangrijk? Wil ik mijzelf verder ontwikkelen en zoja, op welke manier is dat mogelijjk? Maar neem je nu ook echt de tijd om hierover na te denken, om doelen te stellen en bewust keuzes te maken? Nee, waarschijnlijk niet. Vaak ga je gewoon door. Zelfs als je wel tijd inruimt om stil te staan, kan het best zijn dat je antwoord op deze vragen gewoonweg niet weet.

Een POP kan je helpen antwoord te vinden op deze vragen. Het helpt jezelf in kaart te brengen. het geeft een totaalbeeld van je ontwikkeling tot nu toe. Het geeft een overzicht van de keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt. De toegevoegde waarde zit vooral in het leren kennen van jezelf.  Zelfkennis is een essentiele voorwaarde voor het opstellen van een realistische POP. Zelfkennis is weten wat je doet, zegt en uitdraagt. Het beantwoordt de vragen: wie ben ik wat kan ik en wat wil ik? Als je open staat voor verandering en de schakelaar op "ON" zet, maak je met jezelf een soort afspraak. Dit betekent ook dat je je gaat inzetten om je doelen te realiseren. Het geeft je de mogelijkheid om zaken te onderzoeken. Om her en der eens rond te kijken, informatie op te zoeken en met andere mensen te praten over hun ervaringen.

Het geeft je ook de mogelijkheid je eigen doelen met de organisatie af te stemmen. Dit heeft als voordeel dat je reeel loopbaanplanning kunt maken wardoor teleurstellingen voorkomen kunnen worden. Een POP biedt de mogelijkheid met je leidingevende te bespreken. je kunt jouw verwachtingen toetsen aan de verwachtingen en eidsen van de organisatie. Nu, maar ook in de toekomst.

Een POP ondersteunt de stappen die nodig zijn voor jouw ontwikkeling.  Switch Loopbaanadvies begeleidt medewerkers in het voorbereiden op hun POP.